Professional login
Enter the next level of beauty

Question & answers

Wie is Aesthetic Solutions®?

A\S is een familiebedrijf in de cosmedische sector. Wij zijn distribiteur van het medische merk mesoestetic. A\S verdeelt tevens enkele exclusieve behandelsystemen met bewezen effecten. Wij geloven in een totaalconcept waar behandelingen gecombineerd worden met apparatuur en de voorgeschreven thuisproducten. Hierdoor zijn resultaten al zichtbaar na een 1stebehandeling. Aesthetic Solutions is een bedrijf die de kennis van het merk mesoestetic® doorgeeft aan de instituten die wensen te starten of uit te breiden met het merk.

Waar is de vestiging van ons hoofdkantoor?

België, Schapenbaan 28, 1731 Relegem.

In welke landen is Aesthetic Solutions® distribiteur voor mesoestetic®?

België, Nederland & Luxemburg. Dit wil dan ook zeggen dat ons bedrijf u te woord kan staan in het Nederlands, Frans of Engels.

Hoe kan ik een samenwerking starten met Aesthetic Solutions®.

Indien u interesse heeft om de producten van mesoestetic te gaan gebruiken in uw schoonheidsinstituut, gelieve dan het contactformulier in te vullen op onze website. Een vertegenwoordiger van uw regio zal vervolgens contact met u opnemen voor een telefonisch gesprek. U kunt ons contacteren via deze link

Kunt u als particulier langskomen voor een behandeling?

A\S beschikt over een theorieruimte en een praktijkruimte waar dagelijks opleidingen gegeven worden. In de praktijkruimte gaan opleidingen door en ontvangen wij geen particulieren. Indien u een behandeling wenst te ondergaan met de producten van mesoestetic verwijzen wij u graag door naar een instituut in uw buurt. Deze kunt u gemakkelijk vinden via deze link

Kunt u als particulier langskomen voor het aankopen van producten?

Als particulier heeft u niet de mogelijkheid om producten aan te kopen bij A\S, dit kan enkel bij onze partners. Indien u producten van mesoestetic wenst aan te kopen kunnen wij u met plezier een instituut/webshop in uw buurt aanbevelen via deze link.

Is er een specifiek diploma nodig om met mesoestetic® te starten?

Het wordt zeer aangeraden een diploma met kennis van minstens ‘schoonheidsspecialiste’ of een module ‘gelaatsverzorging’ te bezitten. Aesthetic Solutions biedt voldoende opleidingen over de verschillende producten en de uit te voeren behandeling die verderloopt op de basis. Met andere woorden: wij leren geen gelaatsverzorging aan, dit is een vereiste alvorens u huidverbeterende behandelingen wenst aan te bieden.

Zijn opleidingen betalend?

A\S biedt twee basisopleidingen kosteloos aan bij het aanschaffen van een starterskit. De filosofie van het bedrijf alsook de basisproducten van mesoestetic komen hier aan bod. De andere opleidingen met de hoogste knowhow in protocollen, productinfo en toestellen zijn betalend en gereserveerd voor onze partners.

Hoeveel opleidingsdagen zijn er?

A\S kiest er bewust voor om haar partners zoveel mogelijk hoogwaardige kennis mee te geven om de producten en apparatuur optimaal te kunnen inzetten. Daarom organiseren wij 9 trainingsdagen maar ook specifieke expertdagen waar bijvoorbeeld het geavanceerd gebruik van het apparaat Genesis in combinatie met de Mesopeels en andere producten van A tot Z uitgelegd wordt. 

Elke partner krijgt op elke opleidingsdag telkens een handleiding van de opleidingsmodule, die verzameld kan worden in één grote map met een bundeling van alle modules, tips & tricks, productinfo en protocollen. Zo kunnen ze op elk moment als reminder in de praktijk gebruikt worden.

Waar vinden de opleidingen plaats?

Hoofdkantoor en A\S ACADEMY: België, Schapenbaan 28, 1731 Relegem
Trainingscenter ‘Beautycube’: Veluwezoom 7, 1327 AA Almere, Nederland
Trainingscenter ‘partner Gharieni’: Hulsenweg 14, 6031 Nederweert, Nederland

Biedt A\S marketingmateriaal aan?

A\S heeft sterk ingezet op marketingmateriaal, brochures, flyers, pancarten, etc. om elk product met zijn sterktes optimaal in de kijker te zetten. Daarnaast beschikken wij over een ruim aanbod aan online visuals te gebruiken voor sociale media.

mesoestetic® is een cosmedisch merk, dit wil zeggen dat wij de focus leggen op huidverbeterende behandelingen zoals:

 • Chemische peels
 • Microneedling
 • Anti-age behandelingen
 • Lichaamsbehandelingen
 • Behandelingen met een toestel: 
  • Hydradermabrasie
  • Led-therapie
  • Laserontharing
  • Cryolipolise
  • Radiofrequentie
  • Verbeteren van spiermassa

Is er een minimale startorder nodig?

Uiteraard is een basis startpakket nodig om een beginnend A\S instituut te worden; onze business managers helpen partners graag verder om samen vorm te geven aan de opstart en verdere opbouw van hun instituut of kliniek. Het juiste bedrag van de minimale startorder wordt u persoonlijk meegedeeld en toegelicht.

A\S is een familiebedrijf dat al meer dan 10 jaar op de beauty markt aanwezig is. Het succes van het bedrijf ligt vooral in de constante zoektocht naar de beste oplossing voor elk denkbaar huid- of lichaamsprobleem. A\S kiest dan ook alleen de beste producten en apparatuur waarmee de meest innovatieve behandelingen worden samengesteld om voor iedereen een oplossing op maat te bieden.

A\S kiest voor producten en apparatuur met ISO-normen, inclusief de medische ISO-norm, maar ook met CE-certificaten en andere kwalificaties. A\S kiest alleen het beste van het beste om elke partner doeltreffend bij te staan om elk huid- en lichaamsprobleem aan te pakken.

Het is de intentie van A\S om door te groeien en zich verder te ontwikkelen in nauwe samenwerking met elke partner. Elke dag blijft A\S actief in het innoveren en verbeteren als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering om nog beter te worden en het nog beter te doen. GROWING TOGETHER noemen we dat. Wij zijn een groeipartner, niet zomaar de zoveelste leverancier!

Vanaf de start staan de business managers klaar om elke nieuwe partner te begeleiden in zijn/haar unieke A\S avontuur. Dat begint bij de eerste kennismaking, daarna wordt de meest geschikte startorder besproken om dan gaandeweg verder te bouwen aan de status van volwaardig expert in het A\S concept. Bij elke moeilijkheid of uitdaging van een specifiek huid- of afslankingprobleem maar ook met vragen over productinfo staat het trainingsteam klaar om op alle vragen het juiste antwoord te geven. Dit team staat ook rechtstreeks in verbinding met Mesoestetic® Pharma Group Barcelona, waar in nauwe samenspraak met het medische team de beste oplossingen kunnen worden voorgesteld.

Ons team op de customer service staat dagelijks klaar om alle denkbare administratieve vragen voor u op te lossen. En last but not least is er onze besteldienst waar een team continu klaarstaat om van elke bestelling een mooi pakket te maken om elke partner de best mogelijke service te bieden.

Samen helpen we iedere partner vooruit… wij zijn er voor u! GROWING TOGETHER!

Wij streven ernaar om iedere bestelling uiterlijk binnen twee werkdagen bij u in het instituut te laten leveren. Uiteraard heeft A\S geen invloed op de verzending vanaf het moment dat uw pakket het magazijn van A\S verlaat.

Wat is het minimale bedrag per bestelling?

Het minimale orderbedrag bedraagt €400 exclusief btw.

Een administratieve kost van €50 (exclusief btw) zal worden gerekend per bestelling die per e-mail of bestelbon wordt aangevraagd.

Bent u bij een online bestelling een product vergeten? Dat kan gebeuren. Dan zal A\S bij uitzondering maximaal 2 dagen na de minimale bestelorder van €400 de vergeten producten opsturen met enkel een extra verzendkost van €38 (exclusief btw)

A\S beschouwt elke klant als partner en probeert een zo breed mogelijk publiek te bereiken om iedereen met zijn haar-, huid- en lichaamsprobleem zo goed mogelijk te ondersteunen. Onze policy is dan ook om elkaar niet als concurrenten te zien, maar als partners die concullega’s zijn. GROWING TOGETHER blijft ons motto.

Uiteraard willen we geen overaanbod creëren en zorgen we ervoor dat elke schoonheidssalon, kliniek of instituut zich ten volle kan ontplooien in hun specialiteit.

Wij beschikken over een bonussysteem met vier categorieën: 

 • BRONZE
 • SILVER
 • GOLD
 • DIAMOND 
Elk bonussysteem heeft zijn eigen voorwaarden en voordelen om telkens opnieuw te groeien. Jaarlijks zullen wij aan de hand van een cijferanalyse bepalen welke voordelen u als klant mag verwachten.

Schoonheid op alle vlakken is wat ons fascineert. In producten, behandelingen én in samenwerkingen. Esthetisch ondernemen is ons credo. Daarbij is alleen het beste goed genoeg. Daarom leveren wij farmaceutische oplossingen op basis van wetenschappelijk onderbouwde resultaten en studies. Behandelconcepten en apparatuur voor afslanken en huidverbetering, die zorgvuldig worden ontwikkeld en getest. Zo zijn we er zeker van dat onze concepten voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en effectiviteit voor u en uw klant.

A\S is al meer dan 10 jaar exclusief distributeur binnen de Benelux van Mesoestetic® Pharma Group behandelingen, producten en behandelsystemen zoals Genesis, MCT Injector & M.Pen. Ook is Aesthetic Solutions® exclusief distributeur van Lumi8, AquaGlo plus, Ice Sculptor, Definitive Plus, & Meitu huidanalyse. Heeft u eenmaal onze hoogwaardige service ervaren, dan weet u het zeker: DIT is de norm.

Welkom bij Aesthetic Solutions®. The next Level of Beauty.

A\S verkoopt ook toestellen, nl.:

 • Definitive Plus 2.0
 • Ice Sculptor 
 • Me Sculptor 
 • Lumi 8 LED licht
 • Genesis 
 • M.Pen Pro 
 • MCT Injector
 • Meitu 
Indien u extra informatie wenst omtrent onze toestellen, gelieve dan het formulier in te vullen op onze website via deze LINK

A\S beschikt ook over staaltjes van nagenoeg alle producten. Op die manier kan de textuur van een product ontdekt worden of is er een eerste kennismaking met het product.

Jazeker! A\S heeft een B2B webshop voor onze partners. Er worden via de webshop geen producten verkocht aan particulieren. Om als particulier mesoestetic producten te kopen, verwijzen wij altijd door naar één van onze partners.

Wat is het verschil tussen mesoestetic® en andere merken?

A\S kiest voor mesoestetic® omwille van de hoogwaardige kwaliteit. Mesoestetic® Pharma Group is de pionier en expert in anti-aging behandelingen specifiek voor dokters, schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. mesoesetic® is marktleider in het minimaliseren van hyperpigmentatie en huidveroudering, maar ook in afslankende behandelingen en haarverlies.

Bij mesoestetic® wordt uitsluitend gewerkt met de hoogste normen: de medische ISO-norm, CE markering, AEMPS-registratie, GMP-certificaat, maar ook heel wat gepatenteerde formules.

De productie voldoet aan de normen van de farmaceutica.

Bovendien investeert Mesoestetic® Pharma Group elk jaar 40% van hun jaarlijkse winst in innovatie en onderzoek. Elk jaar worden bepaalde formules vernieuwd en komen er nieuwe, innovatieve en verbeterde producten uit.

mesoestetic® wordt bovendien verdeeld in meer dan 105 landen. Dat betekent dat er voor elke huid en elk fototype wereldwijd het hele jaar door (met de verschillende klimaateigenschappen) een oplossing voorhanden is.

Ja, mesoestetic® heeft niet alleen de medische ISO-norm maar ook andere certificaten en CEmarkering. Er is een duidelijk onderscheid tussen de cosmeceutische, high-tech cosmedische en medische producten. De medische producten krijgen nu ook de vernieuwde zwarte verpakking. Op die manier zijn de medische producten beter te onderscheiden van de esthetische en hoogtechnologische producten.

Belangrijk om te weten is dat deze laatste aan dezelfde hoge kwaliteitscontroles onderworpen wordt en dat de productie gebeurt volgens dezelfde gecontroleerde, gekwalificeerde én farmaceutische normen. Dit staat garant voor de veiligheid en kwaliteit van elk product en toestel, zowel voor de medische, cosmeceutische als voor de cosmedische.

Vrij van parabenen, siliconen, parfum, alcohol, … Waarom niet?

Er bestaan heel wat misverstanden over parabenen, siliconen, parfum, alcohol, enz. … die gebaseerd zijn op één of andere studie maar die ook heel gemakkelijk tegengesproken worden door andere studies. De Europese Commissie, alsook de FDA, garandeert altijd de veiligheid en voor alle onderstaande ingrediënten bestaan er richtlijnen die mesoestetic® altijd strikt opvolgt. Omwille van de negatieve connotatie die sommige ingrediënten hebben door eventuele misvattingen probeert mesoestetic® zoveel mogelijk dergelijke ingrediënten uit de formule te halen, indien mogelijk.

Parabenen

De meeste producten bestaan vooral uit water als hoofdingrediënt waardoor er een hoog risico bestaat op de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Maar elke formule is anders en bevat verschillende ingrediënten. Vandaar dat mesoestetic® kiest voor een combinatie van bewaarmiddelen, waarbij slechts 0,0005 tot 1% in de formule aanwezig is. Parabenen worden in de industrie het vaakst gebruikt en ze worden beschouwd als efficiënt en veilig. Andere conserveringsmiddelen zijn nog onbekend en vooral nog te weinig bestudeerd om de veiligheid hiervan te kunnen garanderen. De keuze gaat dan ook naar een gekend product zoals parabenen waarbij we altijd ruimschoots onder de grenswaarden zitten, zodat er dus nooit een toxisch niveau bereikt kan worden bij een volledig verzorgingsplan in thuisbehandeling én cabinebehandeling. Parabenen werden in 2002 erg onpopulair op basis van een klinische studie, maar intussen verschenen verschillende andere studies die het tegendeel beweren. Volgens de Europese Commissie en de FDA is er geen enkele reden om bezorgd te zijn over het gebruik van parabenen in cosmetica. Toch probeert mesoestetic® door het subjectieve idee bij cosmeticagebruikers dat parabenen niet goed zouden zijn, zoveel mogelijk de parabenen uit de formules te bannen. Alleen als het niet anders kan, zal mesoestetic® parabenen gebruiken.


Siliconen

Bij het gebruik van siliconenolie zal de huid meer doorlatend blijven dan bij het gebruik van paraffine, en bovendien krijgt de huid een zijdezachte beschermende film. Alleen in producten waarbij we juist die beschermende laag willen bereiken om de barrièrefunctie te verhogen, wordt siliconenolie gebruikt. In producten waar een hoge penetratie van ingrediënten gewenst is, zullen noch paraffine noch siliconenolie gebruikt worden.

Parfum

Parfum wordt enkel toegevoegd aan producten voor een hoger wellness- en comfortgevoel. De wetenschap rond de 3 G’s-theorie: ’gevoel, glans en geur’ benadrukt dat naast het esthetische resultaat cosmeticagebruikers ook graag een aangename textuur wensen die ook qua glans en geur goed scoort. Vandaar dat er soms essentiële oliën en parfum in een zeer kleine hoeveelheid gebruikt worden. Ook om minder aangenaam geurende maar sterk resultaatgerichte ingrediënten te maskeren, wordt parfum toegevoegd. Altijd in die mate dat het veilig is en niet schadelijk is voor de huid.

Alcohol

Alcohol is een zeer gebruikelijk ingrediënt in de cosmetica, vooral gebruikt als (vet)oplosser. mesoestetic® zal alleen alcohol gebruiken in die gevallen waar er geen andere mogelijkheid is dan het gebruik van alcohol als oplosser voor de compatibiliteit met de formule. Vaak gaat het om een heel kleine dosis zodat alcohol geen uitdrogende factor kan zijn voor de huid en zijn hydrolipidenfilm.

Broad spectrum

Vroeger mocht er op de verpakking van zonneproducten ‘broad spectrum’ staan, zelfs al was er maar een minimale bescherming tegen de schadelijke UVA-straling. In de nieuwe wetgeving betekent ‘broad spectrum’ dat de zonproducten minstens een SPF factor 15 moeten hebben en dat er testen zijn die aantonen dat ze inderdaad op een aanzienlijk niveau beschermen tegen zowel UVA- als UVBstralen.

Waterproof/waterresistant

Het is technisch onmogelijk om een product helemaal waterproof of sweatproof te maken. De Food and Drug Association FDA geeft aan dat waterproof staat voor waterresistant. De producten moeten ook telkens vermelden dat je ze best om de 40 à 80 minuten opnieuw aanbrengt.

SPF

De FDA is van mening dat er nog steeds geen bewijs is dat producten met een hoge spf meer dan 100% beter zouden beschermen dan producten met een spf 50 (die trouwens ook maar enkele percentages meer beschermen dan een product met spf 30). Vooral de angst van misperceptie bij de mensen dat een spf 100 een dubbele bescherming is ten opzichte van een spf 50, en dus dat deze mensen langer in de zon gaan liggen, maakt dat het wettelijke label nu een topscore van maximaal spf 50+ heeft. Ook moeten producten met een spf lager dan 15 vermelden dat ze beschermen tegen zonnebrand en niet dat ze het risico op huidkanker of huidveroudering verminderen. mesoestetic® houdt zich volledig aan de regels, want het gebruikt telkens de term sfp 50+ voor het gezicht en de term spf 30 voor het lichaam. De exacte spf-waarde wordt vermeld op de verpakking met een score, 50+, 100+, 130+. Deze score stemt overeen met de combinatie van een UVA- en UVB bescherming. En dus worden deze een ‘broad spectrum’ zonbescherming. Elk mesoestetic® zonproduct gaat zelfs nog veel verder en bevat nu ook het mesoprotech complex: dat wil zeggen een gecombineerde bescherming tegen UVA, UVB, HEV en IR. En dit op basis van natuurlijke, chemische en fysische filters. Bovendien bevatten de meeste producten HSP-47 proteïnen, die ervoor zorgen dat 80% van het collageen I beschermd en verhoogd wordt. Alle producten zijn waterresistant, behalve de Melan 130+ pigment control. Die krijgt het label van ‘waterresistentie’ nog niet, aangezien de studies hierover nog bezig zijn.

Voert mesoestetic® dierproeven uit?

In Europa is het verboden om gefinaliseerde producten te testen op dieren (wetgeving van 2004). Vandaar dat er niet echt voor een logo gekozen wordt die dit aangeeft, omdat dit in Europa niet nodig is en dit een standaardnorm betreft.
Heb je vragen of interesse in onze diensten of producten?
Boek vrijblijvend een afspraak met onze beauty experts!
En we helpen je graag verder!